Uw chiropractor - Tom Poulussen

Ik ben opgegroeid in Sint Odiliƫnberg en beoefende al jong verschillende sporten. Door diverse blessures is een interesse ontstaan die zich verder heeft ontwikkeld tot een passie voor het bewegingsapparaat en een gedrevenheid om mensen hierbij te helpen.

Het was dan ook een logische keuze om fysiotherapie te gaan studeren. Tijdens deze studie ontdekte ik chiropractie en de opvallende resultaten die daarmee werden behaald.

Na het behalen van mijn diploma fysiotherapie heb ik vervolgens de 5-jarige universitaire studie tot chiropractor afgerond aan het Welsh Institute of Chiropractic (WIOC) in het Verenigd Koninkrijk waar ik cum laude ben afgestudeerd.

Terug in Nederland heb ik meerdere jaren in een praktijk in Maastricht gewerkt. Hier behandelde ik patiƫnten van alle leeftijden met uiteenlopende klachten. Waaronder ook veel amateur- en topsporters. Zo maakte ik in 2019 en 2020 ook deel uit van wielerploeg Team DSM (respectievelijk Team Sunweb).

Om op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen, volg ik regelmatig bijscholingscursussen. In 2023 heb ik de 2 jarige opleiding tot sportchiropractor afgerond bij FICS International Federation Of Sports Chiropractic.

Mijn interesses op het gebied van chiropractie liggen met name bij:

  • Rug- en nekklachten
  • Sport gerelateerde klachten
  • Neurologische klachten
  • Hoofdpijnklachten

Motion Matters ben ik gestart vanuit mijn visie en passie voor het menselijke functioneren. Om mensen weer zo gezond mogelijk terug in beweging te krijgen en de kwaliteit van leven en lichamelijke prestaties te verbeteren. Zodat ze weer kunnen werken, sporten, maar ook de dagelijkse dingen kunnen doen. Iedereen heeft tenslotte recht op een goed functionerend lichaam. Vandaar de naam Motion Matters want beweging doet ertoe.

Tom Poulussen (AGB: 90107278) is lid van de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN).

klachten die ik behandel