Nekklachten

Nekklachten zijn een veelvoorkomend probleem bij mensen van alle leeftijden. Ze kunnen worden veroorzaakt door veel verschillende factoren, waaronder een langdurige houding, een trauma en zelfs stress.

De nek is een complex gebied van het lichaam dat bestaat uit botten, spieren, zenuwen, bloedvaten, bindweefsel, gewrichten en ligamenten. Wanneer er sprake is van een verstoring in dit gebied, kan dit leiden tot pijn, stijfheid en bewegingsbeperking. De pijn kan ook uitstralen naar het hoofd, schouders of armen.

Herkent u dit? Of bent u benieuwd of ik iets voor u kan betekenen? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een behandeling.

Vaak voelt nekpijn als een zeurende of stekende pijn. Ook kan het gespannen voelen in de nek en schouders. In sommige gevallen kan de pijn uitstralen naar de armen. Dit kan worden ervaren als een zeurende, tintelende, brandende, dove of soms schietende pijn.

De meest voorkomende oorzaken die tot nekklachten kunnen leiden zijn een langdurige houding, overbelasting, een hernia, artrose/slijtage en stress. Nekklachten kunnen ook ontstaan na een trauma, denk hierbij aan bijvoorbeeld een whiplash.

Het is belangrijk een uitgebreid onderzoek te doen om de oorzaak van uw klachten te achterhalen. Hier zijn vaak verschillende factoren van invloed. Middels een uitgebreid vraaggesprek, bewegingsonderzoek, neurologisch- en orthopedische testen worden mogelijke oorzaken in kaart gebracht. Ook wordt gekeken naar de beweeglijkheid en functiestoornissen van andere spieren en gewrichten, want het lichaam beweegt tenslotte als één geheel.

Na het onderzoek wordt bepaald welke behandelmethode voor u geschikt is. Er zijn diverse manieren om uw klachten te behandelen. In bijna alle gevallen worden verschillende technieken gecombineerd om u zo goed mogelijk te helpen. Indien nodig kan er gebruikt worden gemaakt technieken waarbij bewegingsbeperkingen of blokkades in uw rug worden opgeheven. Dit wordt vrijwel altijd als pijnloos ervaren. Naast adviezen en tips krijgt u, afhankelijk van de oorzaak, spierversterkende of mobiliserende oefeningen om de belastbaarheid van het lichaam te vergroten. Indien nodig verwijs ik u door naar een andere specialist om de behandelingen te combineren.

Herkent u dit? Of bent u benieuwd of ik iets voor u kan betekenen? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een behandeling.

klachten die ik behandel