Arm- en schouderklachten

Schouder- en armklachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Vaak is het een gevolg van overbelasting. Er kan echter ook sprake zijn van een aandoening waarbij er bijvoorbeeld druk of irritatie wordt uitgeoefend op een zenuw in de nek of schouder.

Herkent u dit? Of bent u benieuwd of ik iets voor u kan betekenen? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een behandeling.

‘Het doel is niet alleen om de pijn te verlichten, maar ook om de belastbaarheid en mobiliteit van de schouder te verbeteren zodat het natuurlijke genezingsproces bevorderd wordt.’

De symptomen van arm- en schouderklachten variëren sterk. Het kan pijn, doofheid, tintelingen of zwakte veroorzaken in de arm, hand of schouder. Deze klachten kunnen bijvoorbeeld ook optreden na lichamelijke activiteit. Het kan ook leiden tot beperkte bewegingsvrijheid of zelfs spierzwakte.

Er zijn verschillende oorzaken die arm- en schouderklachten kunnen veroorzaken. Een veelvoorkomende oorzaak is het herhaaldelijk herhalen van een bepaalde beweging. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld de pezen van de schouder of de elleboog geïrriteerd raken. Ook kan een werkhouding of overbelasting van de nek- en schouderspieren voor klachten zorgen. Een andere oorzaak kan een beknelde of geïrriteerde zenuw in de schouder zijn.

Het lichamelijk onderzoek bestaat uit verschillende testen om de bewegingen en functie van de schouder te evalueren. Ook onderzoek ik nek, bovenrug en de rest van het bewegingsapparaat dat invloed kan hebben op de schouderfunctie.

 

De behandeling van arm- en schouderklachten is afhankelijk van de oorzaak en ernst van de klachten. Hierbij kan er gebruik worden gemaakt van specifieke technieken om blokkades en verstoringen te verhelpen. Het doel is niet alleen om de pijn te verlichten, maar ook om de belastbaarheid en mobiliteit van de schouder te verbeteren zodat het natuurlijke genezingsproces bevorderd wordt.

Herkent u dit? Of bent u benieuwd of ik iets voor u kan betekenen? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een behandeling.

klachten die ik behandel