Hoofdpijn

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht die invloed kan hebben op de kwaliteit van leven van honderden miljoenen mensen wereldwijd. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn die kunnen variëren in duur, intensiteit en locatie.

Herkent u dit? Of bent u benieuwd of ik iets voor u kan betekenen? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een behandeling.

‘Chiropractie kan worden gebruikt om de oorzaak van uw symptomen te onderzoeken en te behandelen.’

Een aantal veel voorkomende oorzaken van hoofdpijn:

  • Stress
  • Bewegingsbeperkingen in de nek
  • Veel cafeïne
  • Voedselintoleranties
  • Veelvuldig gebruik van pijnstillers
  • Te hoge bloeddruk.
  • In de meeste gevallen kent hoofdpijn geen ernstige oorzaak maar dit zegt niets over de mate dat het u hindert in uw dagelijks functioneren.

Hieronder worden de meest voorkomende soorten hoofdpijn beschreven.

Dit is een van de meest voorkomende soorten hoofdpijn. Het wordt vaak beschreven als een constante druk die aanvoelt als een strakke band om het hoofd. De pijn kan variëren van mild tot matig en wordt vaak veroorzaakt door spierspanning in de schouders, nek of hoofd. Chiropractie kan helpen om de spierspanning te verminderen en de pijn te verlichten. 

Een pijnlijke aandoening die wordt gekenmerkt door ernstige hoofdpijn, vaak gepaard met misselijkheid, braken en gevoeligheid voor licht en geluid. De oorzaken van migraine zijn niet helemaal bekend, maar studies hebben aangetoond dat chiropractische behandelingen verlichting kunnen bieden voor mensen die aan deze aandoening lijden.

Dit is een vorm van hoofdpijn die wordt veroorzaakt door een probleem in de nek. De pijn kan zich uitstrekken van de nek naar het hoofd en kan eenzijdig of aan beide kanten van het hoofd voorkomen. Meestal is het een pijnlijke, drukkende hoofdpijn.

De nek bestaat uit zeven halswervels die zijn verbonden door spieren, ligamenten en zenuwen. Als er een probleem optreedt in een van deze structuren, kan dit cervicogene hoofdpijn veroorzaken.

De oorzaken van cervicogene hoofdpijn zijn divers. Vaak is het gevolg van een nekletsel, een verkeerde houding, stress of veranderingen in de nekspieren.

Onderzoek laat zien dat manuele technieken, die gebruikt worden binnen chiropractie, en oefeningen de intensiteit en frequentie van de hoofdpijn doen afnemen.

Als u last heeft van hoofdpijnklachten, zijn er verschillende behandelingen die u kunnen helpen verlichting te vinden. Chiropractie kan worden gebruikt om de oorzaak van uw symptomen te onderzoeken en te behandelen. Het kan u helpen pijn te verminderen, de mobiliteit van uw nek te verbeteren en het algehele functioneren van uw lichaam te bevorderen. Als u meer wilt weten over de mogelijkheden van chiropractie voor hoofdpijnklachten, neem dan contact met ons op om een afspraak te maken voor een consult.

Herkent u dit? Of bent u benieuwd of ik iets voor u kan betekenen? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een behandeling.

klachten die ik behandel