Sportchiropractie

Bij het beoefenen van sport is het vrijwel onmogelijk om blessures volledig te voorkomen.

Sporters belasten hun lichaam intensief, waardoor zelfs kleine beperkingen in het functioneren tot problemen kunnen leiden. Een klacht aan de knie wordt bijvoorbeeld veroorzaakt door compensatiemechanismes ergens anders in de bewegingsketen. Dit verstoort bewegingspatronen waardoor er op termijn blessures kunnen ontstaan.

Behandeling

De behandelingen zijn erop gericht zwakke schakels in de bewegingsketen op te sporen en te verhelpen. Hierdoor ontstaat een goed functionerend lichaam met een juiste balans tussen kracht, uithoudingsvermogen, flexibiliteit en coördinatie.

Met deskundige zorg en een persoonlijke benadering help ik u uw doelen te bereiken en optimaal te presteren.

Specialisatie

Sportchiropractie is een specialisatie die zich volledig richt op het voorkomen en behandelen van sport gerelateerde blessures. Het biedt een uitkomst bij acute- en chronische klachten, terugkerende blessures en bij de preventie van klachten.

In 2023 heb ik het diploma sportchiropractie behaald bij de International Federation of Sports Chiropractic.

Ervaring

Door mijn kennis en ervaring met sporters op alle niveaus, van recreatieve atleten tot professionele sporters, begrijp ik dat ze niet alleen op zoek zijn naar het oplossen van blessures. Door ervoor te zorgen dat het lichaam in zijn totaliteit optimaal functioneert, vermindert de kans op blessures aanzienlijk en verbeteren de prestaties.

Herkent u dit? Of bent u benieuwd of ik iets voor u kan betekenen?
Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een behandeling.

klachten die ik behandel