Heup-, knie- en beenklachten

Heup-, knie- en beenklachten zorgen vaak voor veel ongemak. Het is belangrijk om de juiste behandeling te krijgen om de klachten te verminderen en de oorzaak te achterhalen.

Herkent u dit? Of bent u benieuwd of ik iets voor u kan betekenen? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een behandeling.

‘Het beweegt tenslotte als één geheel.’

  • Lokale pijn, dit kan een stekend, drukkend of zeurend gevoel geven.
  • Moeite met staan of lopen.
  • Beperkte bewegingsvrijheid.
  • Gevoelsveranderingen zoals tintelingen, doofheid, brandende of schietende pijn.
  • Spierkrachtverlies

De oorzaak van heup-, knie- en beenklachten kan verschillen. Klachten kunnen ontstaan door bijvoorbeeld een trauma, overbelasting, slijtage zoals artrose, of door een sportactiviteit.

Klachten in het been kunnen ook vanuit de rug of het bekken komen. Dit is vaak voelbaar in de bil, voor- en achterkant van het bovenbeen, de zijkant van de heup, liesregio, knie, onderbeen en soms zelfs voet.

Door middel van een vraaggesprek en lichamelijk onderzoek wordt er gekeken waar de klachten vandaan komen. Tijdens het onderzoek voer ik onder meer neurologische en orthopedische testen uit. Hiermee wordt gekeken naar het bewegingsapparaat, de spierspanning, de mobiliteit en andere functiebeperkingen in het lichaam. Het beweegt tenslotte als één geheel.

De behandeling van heup-, knie- en beenklachten is afhankelijk van de oorzaak en de ernst van de klachten. De behandeling kan bestaan uit het gebruik van specifieke technieken om verstoringen en blokkades op te heffen en de spieren en gewrichten weer optimaal te laten functioneren. Daarnaast kunnen er gerichte oefeningen en adviezen worden gegeven om het herstel te ondersteunen. Het doel van de behandeling is niet alleen om de pijn te verlichten, maar ook om de functie en mobiliteit van de heup, knie of het been te verbeteren en het natuurlijke genezingsproces te bevorderen.

 Herkent u dit? Of bent u benieuwd of ik iets voor u kan betekenen? Neem gerust contact op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak voor een behandeling.

klachten die ik behandel