Lage rugklachten

Lage rugklachten komen veel voor. Ruim 80% van de Nederlandse bevolking krijgt er ooit mee te maken in zijn of haar leven. Meer dan 25% van de Nederlandse bevolking heeft er dagelijks last van. In bijna alle gevallen is er geen ernstige oorzaak voor lage rugklachten, maar kunnen ze wel voor veel hinder zorgen in het dagelijks leven.

Hernia- en ischias

Een hernia is een aandoening waarbij een deel van de tussenwervelschijf uitpuilt, druk en/of irritatie geeft van een zenuw in de wervelkolom.

Hoofdpijn

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht die invloed kan hebben op de kwaliteit van leven van honderden miljoenen mensen wereldwijd. Er zijn verschillende soorten hoofdpijn die kunnen variëren in duur, intensiteit en locatie.

Artrose- en slijtage

Artrose en slijtage tasten het kraakbeen in het gewricht aan.

Bij slijtage is het normale verouderingsproces de oorzaak, terwijl bij artrose meerdere factoren een rol spelen. De exacte oorzaak is nog onbekend. Het verschil met slijtage is dat artrose niet alleen bij ouderen, maar ook bij jongeren voorkomt. 

Midden- en boven rugklachten

Problemen in dit gedeelte van de rug hebben vaak invloed op veel dagelijkse activiteiten. Zelfs het uitvoeren van simpele taken kunnen pijnlijk zijn. De oorzaken kunnen heel verschillend zijn. Een veel voorkomende oorzaak is langdurig zitten op kantoor of thuis zonder de juiste ergonomie. Met pijn en stijfheid tot gevolg. Factoren als een ongeluk, valpartij, overbelasting tijdens het sporten of werken in de tuin kunnen ook tot klachten leiden.

Arm- en schouderklachten

Schouder- en armklachten kunnen veel verschillende oorzaken hebben. Vaak is het een gevolg van overbelasting. Er kan echter ook sprake zijn van een aandoening waarbij er bijvoorbeeld druk of irritatie wordt uitgeoefend op een zenuw in de nek of schouder.

Nekklachten

Nekklachten zijn een veelvoorkomend probleem bij mensen van alle leeftijden. Ze kunnen worden veroorzaakt door veel verschillende factoren, waaronder een langdurige houding, een trauma en zelfs stress.

Heup-, knie- en beenklachten

Heup-, knie- en beenklachten zorgen vaak voor veel ongemak. Het is belangrijk om de juiste behandeling te krijgen om de klachten te verminderen en de oorzaak te achterhalen.

Sportblessures

Sportblessures zijn een veelvoorkomend probleem bij sporters. Op enig moment kampt iedere sporter wel eens met een blessure. Hoewel de meeste blessures niet ernstig zijn, kunnen ze wel voor veel ongemak zorgen en het beoefenen van de sport bemoeilijken.